تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 می 2026 - 9:43
کد خبر : 6046

حجت‌الاسلام حافظی:

عید قربان، عید تسلیم در برابر فرمان الهی و ایستادگی بر حقوق ملت است

عید قربان، عید تسلیم در برابر فرمان الهی و ایستادگی بر حقوق ملت است
حجت‌الاسلام والمسلمین حافظی در خطبه‌های نماز عید قربان حسینیه المهدی مهدیشهر، عید قربان را نماد تسلیم در برابر فرمان الهی و قربانی کردن هوای نفس دانست و در بخش سیاسی سخنان خود بر حفظ حقوق ملت و هوشیاری در برابر دشمن تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری نیزوا،حجت‌الاسلام حافظی با اشاره به ماجرای حضرت ابراهیم(ع) و فرمان الهی برای قربانی کردن حضرت اسماعیل(ع)، این واقعه را از برجسته‌ترین نمونه‌های تسلیم در برابر اراده خداوند دانست.

وی با بیان اینکه حضرت ابراهیم(ع) پس از سال‌ها دوری از همسر و فرزند و پشت سر گذاشتن آزمون‌های دشوار الهی، مأمور به انجام این فرمان شد، اظهار داشت: پاسخ حضرت اسماعیل(ع) به پدر، اوج بندگی و رضا در برابر خواست الهی را نشان می‌دهد؛ آنجا که با تعبیر «یا أبت» و با نهایت احترام و آرامش، آمادگی خود را برای اجرای فرمان خدا اعلام می‌کند.

وی افزود: قرآن کریم این صحنه را با تعبیر «فلما أسلما» توصیف می‌کند؛ یعنی هر دو تسلیم امر خدا شدند و همین حقیقت، پیام اصلی عید قربان است.

 

قربانی حقیقی، قربانی کردن نفس است

 

حافظی با استناد به روایات اسلامی، فلسفه عید قربان را فراتر از ذبح ظاهری دانست و گفت: قربانی واقعی، کنار گذاشتن هواهای نفسانی، طمع، خودخواهی و تسلیم شدن در برابر دستور الهی است.

وی تصریح کرد: روح بندگی آن است که انسان در برابر احکام الهی با نگاه تعبد و تسلیم عمل کند و اصل را بر «چون خدا گفته است» قرار دهد.

او با اشاره به احکام دینی همچون نماز، حجاب، زکات و خمس، اظهار داشت: اگرچه برای احکام الهی حکمت‌ها و فلسفه‌هایی بیان شده است، اما اساس بندگی، پذیرش و اطاعت از فرمان خداوند است.

 

اشاره به روحیه ایثار و مقاومت

 

حافظی با یادآوری جلوه‌های ایثار در دوران دفاع مقدس و حوادث اخیر، روحیه فداکاری و ایستادگی مردم را نشانه‌ای از فرهنگ تسلیم در برابر تکلیف الهی دانست.

وی با نقل نمونه‌هایی از همراهی خانواده‌های ایثارگران و جانبازان، تأکید کرد: این روحیه برگرفته از ایمان و باور دینی و از عنایات الهی است.

 

تأکید بر حفظ حقوق ملت در مذاکرات

 

حافظی در بخش سیاسی خطبه‌ها، با اشاره به تحولات منطقه و روند مذاکرات، اظهار داشت: هدف دشمن، ایجاد اختلال در محاسبات سیاسی و اجتماعی کشور است و مسئولان باید با دقت و هوشیاری مسیر تصمیم‌گیری را دنبال کنند.

وی اصل مذاکره را وابسته به حفظ حقوق ملت دانست و گفت: مذاکره زمانی معنا دارد که برای احقاق حق و بر پایه شروط و اصول مشخص دنبال شود.

او با تأکید بر حق کشور در بهره‌مندی از فناوری و انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز، رفع تحریم‌ها و دفاع از حقوق ملی را از مطالبات اساسی عنوان کرد و خواستار ایستادگی مسئولان بر مطالبات کشور شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یادداشت