رئیس اداره حقوقی میراث فرهنگی خبر داد:
جولان حفاران غیرمجاز در استان سمنان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «نیزوا» به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «مرآت»، حفاری غیرمجاز یکی از مشکلات مهم در بسیاری از نقاط استان سمنان است. این نوع حفاریها معمولاً به دلایل اقتصادی و جستجوی گنج، آثار باستانی یا منابع طبیعی انجام میشود.
حفاریهای غیرمجاز نهتنها آسیبهای جدی به محوطههای تاریخی و فرهنگی وارد میکنند، بلکه میتوانند منجر به تخریب محیط زیست و ایجاد خطرات جدی برای ایمنی افراد نیز شوند.
استان سمنان با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی خود دارای محوطههای باستانی و آثار تاریخی زیادی است که حفاریهای غیرمجاز در این استان میتواند منجر به از بین رفتن آثار ارزشمند و اطلاعات فرهنگی شود.
در همین خصوص؛ یدالله یحییپور در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «مرآت» از دستگیری ۷۳ حفار غیرمجاز طی سال جاری در سطح استان سمنان خبر داد و گفت: این افراد در ۱۵۲ فقره به حفاری غیرمجاز به قصد تحصیل اشیای تاریخی اقدام کرده بودند.
رئیس اداره حقوقی و املاک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان در ادامه افزود: با همکاری نیروی انتظامی و یگان حفاظت این ادارهکل، حفاران دستگیر و پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی شدند.
بنا به گفته وی، در جریان این دستگیریها، ۱۷ دستگاه فلزیاب غیرمجاز و ۳۳ فقره اقلام مکشوفه و ادوات حفاری نیز کشف و به نفع دولت ضبط شد.
یحییپور با تأکید بر رصد دقیق بناها و محوطههای تاریخی توسط مأموران یگان حفاظت و نیروی انتظامی، گفت: با حفاران غیرمجاز به طور جدی برخورد میشود و در صورت مشاهده حفاری در آثار و بناهای تاریخی ثبت شده، خاطیان به حداکثر مجازات محکوم خواهند شد.
این مقام مسئول با اشاره به ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی، بیان کرد: هرگونه حفاری و کاوش بهقصد به دست آوردن اموال تاریخی فرهنگی ممنوع بوده و مرتکب به حبس از ۶ ماه تا سه سال و ضبط اشیای مکشوفه به نفع وزارت و آلات و ادوات حفاری به نفع دولت محکوم میشود.
وی همچنین از دریافت ۳۳۵ فقره گزارشات مردمی به یگان حفاظت ادارهکل میراث فرهنگی استان سمنان طی امسال خبر داد و بر اهمیت مشارکت مردمی در حفظ آثار تاریخی تأکید کرد.
یحییپور با تأکید بر صیانت از میراث فرهنگی در استان سمنان گفت: به دلیل گستردگی و پراکندگی این استان، حفظ آثار تاریخی نیازمند مشارکت همهجانبه مردم در معرفی حفاران اشیای عتیقه است.
این مقام مسئول از شهروندان و دوستداران میراث فرهنگی خواست تا گزارشهای خود در خصوص تعرض یا تخریب آثار تاریخی استان سمنان را از طریق تماس با سامانه خبری به شماره تلفن ۳۱۷۰۵ اعلام کنند.
انتهای خبر/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0