قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی تأکید کرد:
خلیج فارس، عنصر هویتی ملت ایران و نشانه فرهیختگی ملی
به گزارش خبرنگار «نیزوا»، دکتر علی دارابی، معاون میراث فرهنگی کشور، با انتشار یادداشتی تحلیلی، بار دیگر بر جایگاه والای خلیج فارس در فرهنگ ایرانی تأکید کرد و آن را «نماد هویتی، فرهنگی و عامل وفاق ملی ایرانیان» دانست.
وی با اشاره به دلایل تعلق خاطر عمیق مردم ایران به نام خلیج فارس، نوشت: برخلاف دیگر نامهای جغرافیایی، مانند دریای خزر که پیشینه منفی در حافظه ایرانیان دارد، خلیج فارس از نظر تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی، پیوندی ناگسستنی با ایران دارد؛ چراکه ایرانیان از آغاز شکلگیری آن، گهوارهدار و حافظ این آبراه بودهاند.
دارابی با اشاره به نقش تمدنی خلیج فارس در ارتباط ایران با جهان، تصریح کرد: «خلیج فارس سکوی دریانوردی و صادرات فرهنگ ایرانی به شرق و غرب عالم بوده و همچنان یکی از نمادهای شکوه تاریخی ملت ایران است.»
وی تأکید کرد تنها «میراث فرهنگی» است که میتواند با تکیه بر دانش باستانشناسی، اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، واقعیت غیرقابل انکار فارس بودن این خلیج را برای جهانیان روشن کند؛ اسنادی از کتیبههای داریوش در نقش رستم تا متون کهن جغرافیایی و نقشههای تاریخی معتبر جهان.
در بخش پایانی این یادداشت آمده است: «هر کس تعبیر خلیج فارس را به کار گیرد، نشان از درک فرهنگی، اصالت و فهم تاریخی او دارد و هر تعبیری به غیر از آن، برخاسته از ناآگاهی یا غرضورزی است.»
دارابی ضمن اشاره به رویکرد سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل متحد در پذیرش نام رسمی «خلیج فارس»، تأکید کرد: هیچیک از قوانین بینالمللی تغییر یکجانبه نامهای تاریخی جغرافیایی را نمیپذیرد، چراکه عرف جهانی مبتنی بر سابقه تاریخی و اجماع بینالمللی است.
وی در پایان نوشت: «خلیج فارس، همواره خلیج فارس خواهد ماند؛ خلیجی که خون ایران در رگهای آن جاری است و جاودانه خواهد ماند.»
انتهای خبر/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0